Natuurlijke kalmeringsmiddelen

hond en katNatuurlijke kalmeringsmiddelen zoals Zylkène, Pet Remedy en Thundershirts helpen uw huisdier om te gaan met veranderingen en ongemakkelijke leefsituaties. Zoals bij vuurwerk, maar denk bijvoorbeeld ook aan verhuizingen, een dierenartsbezoekje, reizen, niet alleen kunnen zijn etc.

Natuurlijke middelen zorgen ervoor dat uw huisdier ontspannen wordt en dus niet suf wordt zoals de medicatie die gegeven kan worden op de dag zelf.

Waarom kan ik beter geen gewone kalmeringstabletjes geven?

Het nadeel van veel van deze middelen is dat er toch veel risico’s aan kleven. Het blijven narcosemiddelen. De hond versuft, maar krijgt alle prikkels mee. Vaak worden geluiden ook nog eens versterkt. Dit terwijl de hond geen uiting kan geven aan zijn angst. De angst zal hierdoor steeds sterker worden. 

Hieronder hebben we enkele natuurlijke kalmeringsmiddelen voor u op een rijtje gezet. 

Zylkène 

Zylkène is een natuurlijk kalmeringsmiddel. Het zijn capsules waar uw huisdier dagelijks één van nodig heeft. Dat mag in zijn geheel gegeven worden, maar dat mag ook worden opengemaakt om vervolgens het smakelijke poeder over de voeding te strooien. Het zorgt ervoor dat uw huisdier ontspannen wordt en beter om kan gaan met veranderingen en ongemakkelijke leefsituaties. Uw huisdier wordt hier dus niet suf van. Zylkène is verkrijgbaar voor verschillende gewichtsklasse. 

Start met de Zylkène 1-2 dagen voor de verandering van de omgeving of verontrustende gebeurtenis (dierenartsbezoek, reizen, naar een kennel, etc.)

Is uw huisdier al uit balans?
Is een langere toediening nodig? Begin dan 5-7 dagen van tevoren (Denk aan: vuurwerk, verhuizen, etc.) In langdurige situaties dient het minimaal 1 maand toegediend te worden. Evalueer dan opnieuw (nieuwe huisgenoot, nieuw huisdier erbij, niet alleen kunnen zijn, verbouwen, etc.).

pet remedy

Pet Remedy

Pet Remedy is een natuurlijk kalmeringsmiddel verkrijgbaar in sprayflacon of een verdamper voor in het stopcontact. Het is een middel op basis van valeriaan, vetiver en andere rustgevende etherische oliën. Het is geschikt voor alle zoogdieren, met name honden, katten, konijnen, knaagdieren en paarden, en vogels. Het is doeltreffend binnen enkele minuten en de verdamper dekt 60 m2.

De spray is veilig voor huid en vacht en kan verstuift worden in huis, in de mand, op gestoffeerde meubels en u kunt een kleine hoeveelheid op de vingers sprayen en dit zachtjes uitwrijven onder de kin, op de snuit en op de borst van uw huisdier.  

Thunder Shirts

Thunder Shirt is een vest voor honden en katten dat vrij strak rond het lichaam zit. U kunt het een beetje vergelijken met het inbakeren van een baby. De druk die het vest geeft, zorgt voor een ontspannend effect. Het wordt aanbevolen bij angstige honden en katten en bij bepaalde omstandigheden waar uw hond of kat bang wordt, bijvoorbeeld bij onweer, vuurwerk, autorijden, verlatingsangst, blafproblemen, drang tot trekken aan de riem en angst bij geluiden of voor het hondenhok. Vaak wordt uw huisdier al bij het eerste gebruik rustig, sommige honden en katten moeten er eerst aan wennen.

Hoe werkt het precies? 
ThunderShirtHet geeft een zachte constante druk op het lichaam van de hond of kat. Dit heeft een rustgevend effect op het zenuwstelsel, het wordt ook toegepast bij pas geboren kinderen (inbakeren) en mensen met een angststoornis. Uit onderzoek van ruim 1000 gebruikers bleek het bij 85% effectief te zijn en dus minder angstig door dit vest. 

Om de juiste maat te bepalen voor uw huisdier kan het beste de borstomvang gemeten worden, net achter de voorpoten. Heeft u interesse? Laat het ons weten en dan zullen wij deze voor u bestellen. Omdat Thunder Shirts verschillende maten hebben, hebben wij deze niet standaard op voorraad.